Met ons advies kun je thuis je nagels mooi en representatief. Houd je nagels in perfecte conditie met de volgende tips voor nagelverzorging.

Nagelriem en Nagelverzorging

Waar niet iedereen bij nagelverzorging aan denkt is de nagelriem. Deze wordt in conditie gehouden met speciale olie.

Onze speciale olie voor de nagelriem heeft de volgende verzorgende werking op je nagelriem en nagels:

 • houd je natuurlijke nagels flexibel;
 • voorkomt het scheuren en breken van je nagels;
 • houd je nagelriem soepel;
 • de nagelriem ziet er mooier uit;
 • kan gebruikt worden voor zowel natuurlijke nagels als kunstnagels;
 • kunstnagels: de olie heeft een verzorgende effect voor de natuurlijke nagels onder de kunstnagels.

+ Breng nagelriem ole twee keer per dag aan voor een optimaal resultaat. 

– Knip nooit je nagelriem.

Bij het knippen van de nagelriem tast je de natuurlijke bescherming van je negelriem aan en geeft een verhoogd risico op bacteriële infecties. Dit risico wordt vergroot wanneer producten worden aangebracht op de nagel nadat de nagelriem is geknipt.
Het knippen van de nagelriem kan ook tot nagel problemen leiden zoals groeven, witte vlekken of witte lijnen op de nagel.

Inkorten en vormen van kunstnagels

Ook bij nagelverzorging van kunstnagels is het belangrijk de nagels te onderhouden. Gebruik de speciale olie voor de nagelriem om je natuurlijke nagels in top conditie te houden.

+ Gebruik altijd een vijl voor het inkorten van jouw kunstnagels of als je de vorm wilt aanpassen.

– Knip nooit zelf je kunstnagels.

Wanneer niet het juiste gereedschap wordt gebruikt zullen je natuurlijke nagels scheuren en breken. Nagel professionals hebben speciale tang voor het afknippen van de nagels.

Verwijderen van kunstnagels

Genoeg van de geplaatste kunstnagels/ Of het bevalt toch niet?

+ Laat kunstnagels altijd verwijderen door een professional.

– Verwijder nooit je kunstnagels zelf als je niet bekent bent met de juiste stappen. Je nagels kunnen ernstige beschadigingen oplopen wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan.

Nagelbijten

Nagelverzorging 1 Nail Salon Michelle

Bij nagelbijten, bijten mensen de nageltop, de huid rondom de nagel en de nagel zelf af.

Op en onder je nagels en handen zit vaak veel vuil. Door nagelbijten kan dit in je mond terechtkomen, met eventueel infecties tot gevolg.

Daarnaast is er kracht voor nodig om je nagels af te bijten, dit zorgt voor snellere slijtage aan je gebit. Doordat nagelbijters hun nagels en vingers regelmatig bevochtigen, worden deze een stuk zwakker.

Er kan eczeem of andere schimmelinfecties op de vingers ontstaan. Langdurig nagelbijten kan een verkeerde nagelgroei bevorderen, waardoor nagels in kunnen gaan groeien.

Een manicurist kan je helpen om van het nagelbijten af te komen.

Tips tegen nagelbijten

 1. Nagels knippen en lakken. Als je de nagels kort houdt, is er minder om vanaf te bijten. Hierdoor zal de neiging tot bijten afnemen. Nagelbijten met nagellak is behoorlijk vies. Een laagje nagellak kan dus ook wonderen doen. Met regelmaat een manicure behandeling kan wonderen doen.
 2. Als je nagelbijten voortkomt uit stress, zorg er dan voor dat je een andere uitlaatklep vindt. Probeer in elk geval iets in je handen te hebben, zodat deze bezig zijn.
 3. Kauwgom of een pepermuntje kan je mond bezig houden waardoor de behoefte voor bijten op je nagels wordt verdrukt.
 4. Plaats kunstnagels of een bitter middeltje. Beide vormen een extra barrière om het bijten tegen te gaan. Vooral in de eerste stopfase kan dit voor veel mensen erg handig zijn.
 5. Een wat excentrieke methode is het plakken van stickers of een pleister op je nagels. Dit kan misschien werken als andere methodes niet helpen.
 6. Praat er over met je familie, vrienden en collegae, en laat ze je er aan herinneren niet te nagelbijten.
 7. Gebruik apps, er zijn apps die je een handje kunnen helpen. Een voorbeeld is de app van Raylex. Deze app streeft er naar om je binnen 18 dagen het nagelbijten af te leren.

Nagelverzorging door de Manicurist

Ga naar een gespecialiseerde en gecertificeerde manicurist voor nagelverzorging. Manicuristen hebben kennis over probleem nagels en weten als de beste hoe je nagels in top conditie gebracht kunnen worden en blijven.

License

Image used under license from Freestock.com

Scroll naar boven